Kétújfalu közösségi infrastruktúra fejlesztése

A képen szöveg látható</p>
<p>Automatikusan generált leírás

           

Pályázó neve: Kétújfalu Község Önkormányzata
Projekt megnevezése: Kétújfalu közösségi infrastruktúra fejlesztése

Azonosító szám: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00041
TOP Plusz név: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
Pályázati kiírás megnevezése: TOP_PLUSZ-1.2.1-21– Élhető települések
Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúl
Projekt helyszíne (megye): Baranya
Projekt helyszíne (település): Kétújfalu
Megítélt összeg: 80 000 000.- HUF
Támogatás aránya: 100 %
Forrás: ERFA
Támogatási döntés dátuma: 2022.04.04.
Projekt összköltség: 80 000 000.- HUF
A projekt tervezett fizikai befejezésének dátuma: 2025.10.31.

 

Projekt összefoglalása: 

Kétújfalu Önkormányzat a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumi együttműködési megállapodás értelmében a Terület- és Településfejlesztési terv Operatív Program Plusz keretében az „Élhető települések” pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be, a pályázatot és projektet közös együttműködésben valósítják
meg. A konzorcium vezetője Kétújfalu Község Önkormányzat.

A projekt keretében a 7975 Kétújfalu, külterület 0186 hrsz. szám alatti önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon szabadtéri rendezvény központ megvalósítását tervezi az Önkormányzat. A rendezvény központ kialakítása fedett rendezvénysátor kiszolgáló szociális helyiségekkel, többcélú különteremmel tervezett. Az építmény a meglévő sportpálya öltöző épülete mellé kerül elhelyezésre. A beépített terület összesen 484,39 m2 területen helyezkedik el. A tervezett építménybe egy többcélú rendezvény terem készül, mely kisebb előadások, kiállítások tartására is alkalmas lehet, de használhatják a fellépő művészek is. A teremhez egy előtér és egy vizes blokk is tartozik, akadálymentes, férfi és női mosdó is létesül. Az épület 64,93 m2 alapterületű, mely előtér, zuhanyozó, terem, akadálymentes mosdó, női mosdó, férfi mosdó, férfi mosdó előtér helyiségekből áll.  A sátor fedett részén színpad és kis nézőtér is lehetséges lesz. Az elképzelés alapján az épületet kör alakban egy 1,5 méteres térkővel burkolt járdarész öleli majd körül, az épület előtt egy rendezvénytér kialakítása valósul meg, térkővel leburkolva.
Az épületet és az épület előtti területet részben egy az időjárás viszontagságainak ellenálló ponyva fedi, mely egyben a tetőszerkezeti funkciókat is ellátja. A fejlesztés megvalósulása fontos szerepet tölt be Kétújfalu község közösségi életében. A projekt célja a település népességmegtartó erejének növelése, a fiatalok helyben maradása, az elvándorlás visszaszorítása. Az Önkormányzatnak hosszú távú tervei között szerepel, hogy a település ismét vonzóvá váljanak a fiatalok, a családok és a letelepedni vágyók körében. A pályázat célja a település hátrányainak enyhítése, az életkörülmények folyamatos javítása, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz való hozzájutás, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára a településeket. Jelen pályázati konstrukció lehetőséget ad a vidéki települési társadalom kohéziójának megerősödésére, a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére. Cél a hagyományos vidéki közösségi élet megerősödése, ezzel teret adva a fiatal generációk számára.