Kezdőoldal

Friss hírek

2023
06
30

Süss Ide!

Süss Ide! jelentkezési lap letöltés
2023
06
09

Szúnyoggyérítés! Időpontváltozás 2023. 06. 12.

  "A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt kö-vető 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani...
2023
06
05

Segítse Ön is a szúnyogok elleni védekezést!

https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-fooszta...

Ismerje meg Kétújfalut

Szent Mihály római katolikus templom

A román stílusú templom 1812-ben, tornya 1840-ben épült. Az építtető Czindery László földesúr.

 

Református templom

A templom 1857-58-ban épült. Tornyában két harang szól. Födémje három szakaszos, csehsüvegboltozatos. Négy regiszteres Angster orgonája 1905-ben épült.

Világháborús emlékművek

Emlékművek

A községben 3 emlékmű áll. Az I. és a II. Világháborúban elesettek emlékművei a katolikus és a református templom előtt, valamint a roma elesettek emlékműve a katolikus temetőben található.

Horgásztó

A község északi részén 3 hektáros területen található. Az önkormányzat tulajdonában lévő tavat a Kétújfalui Gyöngyös Horgász Egyesület tagjai hasznosítják.
 

Kétújfalu (németül: Neudorf, horvátul Ujfaluba) község Baranya megyében, a Szigetvári járásban, Szigetvártól 13 km-re délnyugatra. Magyarújfalu és Németújfalu egyesítésével keletkezett 1940-ben.
A településen és környékén már az i. e. 4. században is éltek emberek. A kelták Osireat nevű törzse lakta. A honfoglalás korában Botond és Karász népei telepedtek meg itt. 1479-ben[Barcshoz tartozó településnek írták.

Tovább olvasom